New York'ta fare istilası

New York şehri, yaklaşık 3 milyon fare tarafından istila edilmesiyle ciddi bir sorunla karşı karşıya. Bu durumun en çok etkilediği bölgeler arasında Brooklyn ve Manhattan yer alıyor.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, kent sakinlerini temizlik için harekete geçmeye çağırarak, şehirde geniş kapsamlı bir temizlik seferberliği başlattı.

FARE İSTİLASININ BOYUTLARI VE ETKİLENEN BÖLGELER

New York Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda, Brooklyn ve Manhattan bölgelerinde fare denetiminden geçemeyen yüzlerce mülk bulunduğu ortaya çıktı. Bu denetimlerin ardından şehirde "en çok haşarat istilasına uğrayan" bölgelerin haritası çıkarıldı. Şehirdeki fare nüfusunun 3 milyona ulaştığı tespit edildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN TEMİZLİK ÇAĞRISI

Belediye Başkanı Eric Adams, fare sorunuyla mücadele sözü vererek, New Yorkluları çöplerini sokağa bırakmak yerine çöp kutularını kullanmaları konusunda uyardı. Ayrıca, gönüllülerin katılımıyla oluşturulan 'NYC Fare Sürüsü' adlı bir inisiyatif başlatıldı. Bu inisiyatif kapsamında gönüllülerin parkları temizlemesi ve farelerin geçiş yollarını kapatmaları hedefleniyor. Adams, farelerle mücadelede katkıda bulunan yeni sakinlere "fare yağması" ödülleri verileceğini de duyurdu.

Adams yaptığı açıklamada, "Şehrimizdeki fare nüfusunu azaltmaya yardımcı olmanıza ihtiyacımız var ve fare yağması ödülü, mahallelerinizde yürürken sizin onur rozetiniz olacak. Şehrimizi ve sokakları temiz tutmak için harika bir şey yaptığınızı bilecekler," ifadelerini kullandı.

FARE SORUNU SÜREKLİ GÜNDEMDE

New York, farelerle ilgili yaşanan dehşet verici olaylarla sık sık gündeme geliyor. Geçtiğimiz ay, New York metrosunda büyük bir farenin aniden daha korkunç bir yaratığa dönüştüğü anlara tanık olan yolcular büyük bir korku yaşadı. Sosyal medya platformu X'te paylaşılan kısa bir video, bu ürkütücü sahneyi gözler önüne seriyor. Hasta olduğu anlaşılan farenin rahatsız edici görüntüsü, beklenmedik bir şekilde ortadan kayboldu.

Şehrin fare sorunuyla mücadelesi devam ederken, Belediye Başkanı Adams ve yetkililer, şehirdeki temizlik ve sağlık koşullarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri