O ülke İsrail vatandaşlarının yurda girişini yasakladı!

Turkuaz denizi, bembeyaz kumsalları ve lüks tatil köyleri ile dünyanın en popüler turizm cenneti Maldivler, Filistin'e yönelik saldırılara tepki olarak İsrail pasaportlu turistlere giriş yasağı getirdi. Maldivler, bu tepkiyi koyan ilk ülke oldu.

Dünyanın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Maldivler'de Bakanlar Kurulu, İsrail pasaportu sahiplerinin ülkeye girişini yasaklayacak bir yasa değişikliği yapma kararı aldı. Maldivlerde ülke çapında, İsrailli vatandaşlara yönelik ülkeye giriş yasağının dışında, Gazze'ye destek mitingleri düzenlenecek.

Yasa değişikliğinin takibi ve denetlenmesi amacıyla alt komite kurulması da planlanıyor.

Maldivler Devlet Başkanı Muhammed Muizzu ise Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ile bağış kampanyası başlatmaya ve bu konuda özel temsilci atamaya karar verdi.

Muizzu ayrıca, Filistin'e destek amacıyla ülke çapında "Maldivliler Filistin ile Dayanışma İçinde" adı altında miting düzenlemeye hazırlanıyor.

"İSRAİL VATANDAŞLARI ÜLKEYİ TERK ETSİN"

Buna karşılık İsrail Dışişleri Bakanlığı, pazar günü İsrail vatandaşlarına Maldivler'e seyahat etmemelerini tavsiye etti. İsrail Bakanlığı bu tavsiyenin çifte vatandaşlığa sahip İsraillileri de kapsadığını söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Hali hazırda ülkede bulunan İsrail vatandaşlarının ülkeyi terk etmeyi düşünmeleri tavsiye edilir, zira herhangi bir nedenle sıkıntıya düşmeleri halinde yardımcı olmamız zor olacaktır.” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri