Obama çiftçi Trump'a karşı "Harris" dedi

ABD'nin eski başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Demokrat Parti'nin başkanlık adayı Kamala Harris'e desteklerini açıkladı.

Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilerek yerine Kamala Harris'i aday göstermesiyle, Harris’in başkanlık kampanyası büyük bir destek kazandı

Kamala Harris, sosyal medya hesabında paylaştığı 1 dakikalık videoda, eski başkan Barack Obama ve eşi Michelle Obama'nın kendisine telefonla destek verdiklerini duyurdu. Videoda, Barack Obama'nın, Harris'e "Michelle ve benim seni desteklemekten ve bu seçimi kazanarak Oval Ofis’e gitmen için elimizden gelen her şeyi yapmaktan daha fazla gurur duyamayacağımızı" belirttiği görülüyor.

Michelle Obama da videoda Kamala Harris’e "Seninle gurur duyuyorum. Bu, tarihi olacak" ifadelerini kullanarak destek verdi. Harris, bu desteklerin kendisi için büyük önem taşıdığını ve Obama çiftine minnettarlığını ifade etti. Ayrıca, destek ve dostlukları için teşekkür ederek, "Ve bununla birlikte biraz eğleneceğiz de" dedi.

Kamala Harris’in başkanlık adaylığı, Demokrat Parti içinde geniş bir destek aldı. Adaylık açıklamasının ardından yeterli delege sayısına ulaştığı bildirilmişti. Demokrat Parti'nin önde gelen isimleri arasında Temsilciler Meclisi eski Başkanı Nancy Pelosi de Harris’e destek vermişti.

Obama çiftinin desteği, Harris’in kampanyası için önemli bir dönüm noktası oldu. Barack Obama’nın desteğini açıklamış olması, Michelle Obama'nın da adı adaylık sürecinde geçiyordu. Şimdi, Harris’in sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) paylaştığı video ile birlikte, Obama çiftinin desteği kamuoyuna resmi olarak duyurulmuş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri