Obama'nın danışmanı kafayı yedi!

Barack Obama'nın eski danışmanı, İsrail ve Filistin dahil birçok konuda Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapmış olan Stuart Seldowitz, New York'ta bir Mısırlı satıcıya karşı yönelttiği İslamofobik ve yabancı düşmanı ifadeler sarf ettiği görüntülerin ortaya çıkmasının ardından tutuklandı.

ABD medyasından gelen raporlara göre, Seldowitz'in Manhattan'da bir Mısırlı satıcıya karşı yaptığı sözlü tacizleri gösteren görüntülerin sosyal medyada dolaşmasının ardından New York Polis Departmanı harekete geçti.

64 yaşındaki Seldowitz'e "nefret suçu" suçlamasıyla birlikte "ağırlaştırılmış taciz" ve "takip ederek tacizde bulunma" suçlamaları yönlendirildi.

Olayın ardından Belediye Başkanı Eric Adams, İslamofobiyi kınayan bir açıklama yaparak, "İslamofobi nefret demektir. Bu tür aşağılık ve saygısız konuşmalar şehrimizde yeri yok. Biz bunu reddediyoruz ve yalnız olmadığımızı görmekten memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Seldowitz'in sözleri, sosyal medyada geniş tepkilere yol açtı. Videoda Seldowitz'in Manhattan'daki Mısırlı satıcıya hakaretlerde bulunarak ona "terörist" dediği görülüyor. Satıcı, kendisinin çocukları öldürmediğini, başkalarının bunu yaptığını belirttiğinde ise Seldowitz duygusuzca, "Eğer 4 bin Filistinli çocuğu öldürseler ne olurdu biliyor musun? Bu yeterli olmazdı, bu yeterli olmazdı." şeklinde cevap veriyor.

Görüntülerde, satıcının nazik bir şekilde orayı terk etmesini istemesine rağmen Seldowitz'in ısrarla, "Kimse burada yok. 'Bu adam Hamas'a inanıyor'' diye tabelalar asacağım." tehdidinde bulunduğu görülüyor.

Başka bir videoda ise Seldowitz, satıcının fotoğraflarını çekerken onu Mısır istihbaratına teslim etmekle tehdit ediyor ve ailesinin tırnaklarını söktüreceği gibi korkunç bir tehditte bulunuyor.

Görüntülerde Seldowitz'in, Hz. Muhammed, Kuran ve hadisler hakkında hakaretlerde bulunduğu ve satıcıya "cahil" dediği de yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri