Önce öldü sanıldı, cenaze işlemlerinde yaşadığı ortaya çıktı!

Nebraska eyaletinin Lincoln kentinde, huzurevinde yaşadığı bildirilen 74 yaşındaki Constance Glantz'ın ölümü, cenaze işlemleri sırasında yaşadığı fark edilince büyük bir şaşkınlık yarattı.

Lancaster Bölge Şerif Ofisi'nden Ben Houchin, 3 Haziran'da yerel saatle 09.44'te Glantz'ın hayatını kaybettiğinin bildirildiğini New York Times'a açıkladı. Ancak bu ölüm duyurusu kısa süre sonra büyük bir sürprizle yer değiştirdi.

CENAZE İŞLEMLERİ SIRASINDA ŞOK EDİCİ FARKINDALIK

Glantz'ın ölümünün ardından, cenaze işlerini yürüten şirket çalışanları nakil işlemlerine başladı. Fakat cenaze görevlilerinden biri, Glantz'ın nefes aldığını ve yaşadığını gördü. Durumu derhal yetkililere bildiren görevli, olası bir felaketi önlemiş oldu.

31 YILLIK KARİYERDE BİR İLK

Olayla ilgili konuşan Ben Houchin, "Bu oldukça alışılmadık bir olay. Bu işi 31 yıldır yapıyorum ve daha önce hiçbir şey bu noktaya gelmemişti," dedi. İtfaiye ekiplerinin Glantz'ı hastaneye götürdüğünü belirten Houchin, olayın sıra dışılığına dikkat çekti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Houchin, huzurevi çalışanlarının yasa dışı bir şekilde hareket edip etmediğinin henüz belirlenemediğini ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Olayın detayları ve ihmallerin olup olmadığı yapılacak incelemelerle netlik kazanacak.

DÜNYADA BENZER VAKA ÖRNEKLERİ

Constance Glantz'ın yaşadığı olay, dünyada benzer durumların yaşandığı vakaları hatırlattı. 2018 yılında Güney Afrika'da bir kadın, araba kazası sonrası ölü sanılarak morga taşınmış, daha sonra hayatta olduğu anlaşılmıştı. ABD'nin Michigan eyaletinde de 20 yaşındaki Timesha Beauchamp, beyin felci teşhisi sonrası öldüğü duyurulmuş, cenaze işlemleri sırasında yaşadığı fark edilmişti. Iowa'da ise Alzheimer hastaları için bakım merkezinde bulunan 66 yaşındaki bir kadın, öldü sanılarak cenaze işlemlerine başlanmış, ancak yaşadığı ortaya çıkmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri