Orta Doğu’da büyüyen gerilim havayolu şirketlerini harekete geçirdi

İsrail ve Hizbullah arasında artan çatışmalar ve güvenlik endişeleri, uluslararası havayolu şirketlerini harekete geçirdi. Türk Hava Yolları başta olmak üzere, birçok havayolu firması Orta Doğu'daki havalimanlarına gidiş-dönüş uçuşlarını durdurmaya devam ediyor.

İsrail’in Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, Wizz Air, bugün itibarıyla Tel Aviv ve Ürdün’ün başkenti Amman’a olan uçuşlarını geçici olarak askıya aldı. Benzer bir adım atan British Airways, Tel Aviv ve Amman’a iki gün süreyle uçuş gerçekleştirmeyeceğini duyurdu.

Alman havayolu şirketi Lufthansa ise, İsrail’e olan tüm uçuş iptallerini 14 Ekim'e kadar uzattığını açıkladı. Bu karar, Lufthansa grubuna bağlı olan Austrian Airlines, Swiss Air, Brussels Airlines ve Eurowings gibi diğer havayolu firmalarını da kapsıyor.

Her ne kadar birçok uluslararası uçuş iptal edilse de, İsrail Havalimanları İdaresi Sözcüsü, Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı’nın hem geliş hem de gidiş seferleri için normal şekilde çalıştığını ve uçuşların başka ülkelere yönlendirilmediğini belirtti.

Azerbaycan Hava Yolları (AZAL) da, güvenlik sorunları nedeniyle Bakü ile Tel Aviv arasındaki uçuşları durdurduğunu duyurdu. Ayrıca, Macaristan ve İspanya'nın Iberia Havayolları da İsrail’e olan seferlerini güvenlik kaygıları sebebiyle askıya aldı.

BEYRUT UÇUŞLARI DA ASKIYA ALINDI

Türk Hava Yolları da dahil olmak üzere birçok uluslararası havayolu şirketi, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Refik Hariri Havalimanı’na olan uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Gerilim tırmandıkça, bölgedeki güvenlik riskleri havayolu ulaşımını ve bölgesel istikrarı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri