Pentagon: İsrail'in çadır saldırısından gelen görüntüler korkunç ve yürek parçalayıcı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, İsrail'in Refah'ta yerinden edilmiş Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı değerlendirdi.

Singh, Pentagon'un, hafta sonu yaşanan trajik olayları ciddiye aldığını ve görüntülerin korkunç olduğunu belirtti. Saldırının durdurulması gerektiğine vurgu yapan Singh, İsrail ile yaptıkları görüşmelerde sivillerin korunması çağrısını yineledi.

Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) aldığı tedbir kararına rağmen yaşanan bu saldırıların kabul edilemez olduğunu ifade eden Singh, ABD'nin İsrail'e verdiği güvenlik yardımlarını sürdüreceğini kaydetti. Ancak, ABD'nin Refah'taki "geniş çaplı" saldırıları desteklemediğini ve bu saldırılarla ilgisinin olmadığını belirtti.

Singh, basın toplantısında ABD yapımı bombaların kullanılıp kullanılmadığına dair sorulara yanıt verirken, bu konuda bilgi sahibi olmadığını ve bu sorunun İsrail'e yöneltilmesi gerektiğini belirtti. İsrail'in başlattığı soruşturmanın sonuçlarını beklemeleri gerektiğini ifade eden Singh, "İsrail hükümetinin uygun ve kapsamlı bir soruşturma yapacağına güveniyoruz" dedi.

Singh'in açıklamaları, İsrail'in Refah'ta yaşanan saldırıya ilişkin uluslararası toplumdan ve insan hakları örgütlerinden gelen tepkilerin ardından geldi. Sivil kayıplarının artmasıyla birlikte bölgedeki tansiyonun yükselmesi, uluslararası toplumun barış ve istikrar çağrılarını güçlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri