Pentagon: Ortadoğu'da çatışmanın genişletilmesini engellemeye kararlıyız

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ortadoğu'daki çatışmaların yayılmasını önlemek için kararlı bir tutum sergilediğini vurguladı.

Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Savunma Bakanı Lloyd Austin, hafta sonu boyunca ekibiyle birlikte bölgedeki gelişmeleri yakından takip etti.

Açıklamada, Austin ve Savunma Bakanlığı liderlerinin, ABD vatandaşları ile askeri güçlerin güvenliğini sağlama, İsrail'in savunmasına destek olma ve diplomasi ile caydırıcılığı kullanarak gerginliği azaltma hedeflerine odaklandıkları belirtildi.

Austin'in, ABD'nin İran ve İran destekli güçlerin çatışmaları genişletme girişimlerine karşı kararlı olduğu vurgulandı. Pentagon, bölgedeki askeri varlıklarını koruyup geliştirmeye devam ederken, güvenlik durumuna göre kuvvetlerini dinamik tutacağını ve önümüzdeki günlerde savunma hava desteğinin daha da güçlendirileceğini ifade etti.

Bu gelişmelerin yanı sıra, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından, ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'daki Amerikan vatandaşlarına olası çatışmalara karşı kriz eylem planı yapmaları ve uzun süre evlerinden çıkmamaya hazırlıklı olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Ayrıca, ülkede kalan Amerikan vatandaşlarının yakınlarından Lübnan'a seyahat planlarını gözden geçirmeleri istendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri