Pink Floyd'dan Roger Waters, Filistin için sahnedeydi

Ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd'un efsanevi vokalisti ve basçısı Roger Waters, Londra'da düzenlenen özel bir etkinlikte Filistin'e destek verdi.

Euston St. Pancras Kilisesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Waters'ın yanı sıra Yusuf İslam (Cat Stevens) ve rapçi Lowkey (Kareem Dennis) de katıldı ve Filistin için şarkılar seslendirdi.

Etkinlik öncesinde bir konuşma yapan Waters, Gazze ve işgal altındaki diğer Filistin topraklarındaki zorluklara dikkat çekerek, katılımcıların duygusal bir atmosfer içinde olduğunu belirtti. "Wish You Were Here" şarkısını normalde bir çocukluk arkadaşına yazdığını ancak bu akşam Filistin için söyleyeceğini ifade etti.

Holborn ve St. Pancras seçim bölgesinde milletvekili adayı olan ve Filistin'e destek veren Andrew Feinstein'a destek çağrısında bulunan Waters, seçmenlere adaylarını seçerken gerçeklikten ve sevgiden yana olanı tercih etmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, İşçi Partisi lideri Keir Starmer'ın başbakan olmasını engellemeye çağırdı ve Starmer'ı "soykırımın kolaylaştırıcısı" olarak niteledi.

Waters, konuşmasında İngiltere siyasetine yeni bir ahlaki yol göstericiye ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, insan hakları ve adalet için mücadele ettiklerini söyledi. Konuşmasının ardından izleyicilerle birlikte "Wish You Were Here" ve "Another Brick in the Wall" gibi şarkıları seslendirdi.

Yusuf İslam (Cat Stevens) ise sahnede Gazzeli çocuklar için "Wild World" şarkısını seslendirerek, Gazze'deki çocukların masumiyetlerinin korunması gerektiğini vurguladı. Rapçi Lowkey ise Filistin için yazdığı ve "Palestine Will Never Die" (Filistin Asla Ölmeyecek) adını verdiği şarkısını seslendirerek etkinliğe katkı sağladı.

Etkinlik, sanatçıların performansları ve Filistin destekçisi bağımsız milletvekili adaylarının konuşmalarıyla son bulurken, İsrail destekçisi bir grup da etkinliğin yapıldığı kilise önünde tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri