Rusya: ABD, bölgeye delilik getirdi

İsrail saldırılarına ve İsrail'e destek veren ABD'ye tepki gösteren Rusya Dışişleri Sözcüzü Zaharova, "ABD, İsrail'in şu anda yaptıklarından en fazla yararlanan ülke" diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği basın toplantısında İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını eleştirerek, bu eylemlerin uluslararası hukuka ve ahlaka aykırı olduğunu belirtti. Zaharova, sivil halka yönelik şiddet ile kalabalık yerlerde gerçekleştirilen seçici olmayan saldırıların asla haklı gösterilemeyeceğini vurguladı.

Aksa Şehitleri Hastanesi'ndeki saldırıya ilişkin Zaharova, özellikle Deyr el-Belah’taki bombalamayı "korkunç" ve "şok edici" olarak tanımladı. Bu tür eylemlerin Gazze'deki sivil halkın acılarını artırdığını ifade etti ve bu durumun askeri eylemlerin durdurulmasıyla son bulabileceğini belirtti.

Zaharova, ABD'nin Gazze ile ilgili politikalarını eleştirerek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) sürdürülebilir ateşkes talep eden bir kararın kabul edilmesinin engellendiğini söyledi. ABD ve müttefiklerinin durumu kötüleştiren bir tutum sergilediğini ifade etti. Bu durumu, ABD'nin İsrail ile Hamas arasında dolaylı müzakerelere yönelik başarısız girişimlerinin bir sonucu olarak değerlendirdi.

Orta Doğu'da büyük bir savaş tehlikesinin bulunduğunu ve İsrail yönetiminin Gazze'yi yeryüzünden silmeye çalıştığını belirtti. Aynı zamanda, Batı Şeria'daki Filistin kentlerine saldırılar düzenlendiğini, Lübnan'a yönelik tehditler bulunduğunu ve Suriye'ye saldırıların sürdüğünü ifade etti. Zaharova, ABD'nin bu eylemlerden en fazla yararlanan ülke olduğunu da vurguladı.

Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 18 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısına katılacağını ve burada ikili görüşmeler yapacağını duyurdu. Zaharova'nın açıklamaları, Gazze'deki durumu eleştiren ve bölgedeki gerilimin azaltılması için uluslararası çabaların artırılması gerektiğini savunan bir çerçeve sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri