Seçim zaferi sonrası Paris sokakları karıştı

Paris, 8 Temmuz 2024 - Fransa'nın başkenti Paris'te, erken seçimlerde sol ittifakın zaferini kutlayan aşırı sağ karşıtı göstericiler ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan göstericilere polis biber gazıyla müdahalede bulundu.

Erken genel seçimlerin kesinleşmeyen sonuçlarına göre, sol ittifak Yeni Halk Cephesi, Ulusal Mecliste en fazla sandalye sayısına ulaştı. Bu sonuçlar, aşırı sağın yükselişine karşı olan birçok Parisliyi sokaklara döktü. Ellerinde Fransa ve Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, "Paris'ten Gazze'ye Aşırı Sağ Geçemeyecek" ve "Mahallelerimizde Faşistlere Yer Yok" gibi sloganlar attı. Ayrıca, "Devrim" yazılı pankartlarla, aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisine ve faşizme karşı tepkilerini dile getirdiler.

İlk başta barışçıl bir atmosferde başlayan gösteri, ilerleyen saatlerde tansiyonun yükselmesiyle daha da karmaşık bir hale geldi. Bazı eylemciler, bisiklet gibi eşyaları ateşe verirken, polise havai fişekler ve farklı cisimler fırlattı. Polis, göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandı ve bazı göstericilerin peşine düştü.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yanan bisikletleri söndürdü. Meydanda yaşanan gerginlik nedeniyle bazı mağazalar kepenk kapatırken, bölgedeki trafiğin de bir süreliğine aksadığı gözlendi.

Erken seçim sonuçlarının kesinleşmesi beklenirken, ülkede siyasi atmosferin bir süre daha gergin olacağı öngörülüyor. Göstericiler ise sol ittifakın zaferini kutlamaya devam edeceklerini belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri