Şirketler İsrail'e uçuşları iptal etmeye devam ediyor

İsrail'e gidiş-dönüş uçuşlarını askıya alan yabancı hava yolu şirketlerinin sayısının 20'ye ulaştığı bildirildi.

İsrail basınının aktardığına göre, Orta Doğu'daki artan güvenlik gerilimleri nedeniyle birçok hava yolu şirketi uçuşlarını durdurdu veya askıya aldı.

Kanal 12'nin haberine göre, Ryanair 8 Ağustos'a kadar, Air Europa ve Bulgaria Air 9 Ağustos'a kadar, ITA ve Croatia Hava Yolları 10 Ağustos'a kadar uçuşları durdurdu. AirBaltic, AirIndia ve Iberia Express 11 Ağustos'a, LOT 12 Ağustos'a kadar, Tarom, Lufthansa, Swiss, Avusturya Hava Yolları, Brüksel Hava Yolları ve Eurowings 13 Ağustos'a kadar İsrail uçuşlarını askıya aldı.

Aegean Hava Yolları 14 Ağustos'a, Delta Hava Yolları 31 Ağustos'a ve EasyJet 29 Mart 2025'e kadar uçuş gerçekleştirmeyecek. United Hava Yolları ve Vueling Hava Yolları ise bir sonraki duyuruya kadar İsrail uçuşlarını durdurdu.

Bu gelişmeler, İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırıda Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ün öldürülmesi ve Hamas lideri İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğraması sonrası yaşanan güvenlik endişelerinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. İran ve Hizbullah, bu suikastlara "etkili ve güçlü" karşılık vereceklerini duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri