Srebrenitsa Katliamı nedir? Srebrenitsa Katliamı ne zaman oldu? Srebrenitsa Katliamında kaç kişi öldü?

Sırp güçlerin, Bosna-Hersekli Müslümanları hedef alan Srebrenitsa Katliamı nedir? Srebrenitsa Katliamı ne zaman oldu? Srebrenitsa Katliamında kaç kişi öldü? İşte detaylar...

Srebrenitsa Katliamı, 11 Temmuz 1995'te Bosna-Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa kasabasında gerçekleşti. Bu katliam, Bosna Savaşı sırasında Bosnalı Sırp kuvvetleri tarafından yapıldı ve tarihin en korkunç soykırımlarından biri olarak kabul edilir.

SREBRENİTSA KATLİAMI NEDEN YAPILDI?

Srebrenitsa Katliamı, Yugoslavya'nın dağılması ve Bosna-Hersek'te etnik temizlik amacıyla gerçekleştirilen bir dizi çatışmanın parçası olarak ortaya çıktı. Bosnalı Sırp güçler, Bosnalı Müslümanları bölgeden tamamen temizlemeyi amaçladı. Bu amaçla, BM tarafından güvenli bölge ilan edilen Srebrenitsa'ya saldırdılar ve orada yaşayan binlerce Bosnalı Müslümanı katlettiler.

SREBRENİTSA KATLİAMI'NDA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Srebrenitsa Katliamı'nda yaklaşık 8,372 Bosnalı Müslüman erkek ve çocuk öldürüldü. Bu rakam, savaş sonrası yapılan araştırmalar ve toplu mezarların bulunmasıyla doğrulandı. Katliam, savaş suçları ve soykırım olarak nitelendirildi ve uluslararası mahkemelerde yargılamalar yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri