Tayvan'da üst üste büyük depremler kaydedildi

Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün Hualien kentinin 18 kilometre güneyi olduğunu bildirdi. Deprem, 34,8 kilometre derinlikte gerçekleşti ve bazı binaların yıkılmasına neden oldu.

Kısa bir süre sonra, USGS Hualien kentinin 11 kilometre kuzeydoğusunda, 12,6 kilometre derinlikte ikinci bir deprem yaşandığını açıkladı. Bu depremin büyüklüğü 6,4 olarak ölçüldü.

Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), kuzey bölgeler için tsunami uyarısı yaptı. Bu depremin Tayvan'ı vuran en güçlü deprem olduğu belirtildi.

USGS, Tayvan ve Çin kıyılarına 1 ila 3 metre yüksekliğinde dalgaların ulaşabileceği uyarısında bulundu.

Depremin ardından, Tayvan'ın bazı bölgelerinde elektrik ve internet kesintileri yaşandı. Hualien'in doğu kıyısındaki Suhua Otoyolu'nun çöküntüler nedeniyle ulaşıma kapandığı rapor edildi.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Okinawa ve Miyakojima adaları için 3 metre yüksekliğe ulaşabilecek tsunami uyarısı yaptı. Tsunami dalgalarının Yonaguni ile İşigaki adalarının kıyılarına ulaştığı bildirildi.

Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs), tsunami tehlikesi nedeniyle kıyı bölgelerinin boşaltılması uyarısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri