Trump: Zelenskiy tarihin en büyük pazarlamacısı

ABD'de 5 Kasım başkanlık seçimi kampanyası, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının ardından Lübnan'a da saldırmasıyla Ortadoğu'da savaş riskinin gölgesinde devam ederken, Cumhuriyetçi aday Donald Trump odak noktasını Ukrayna'ya çevirdi.

Seçimin kilit eyaletlerinden biri olan Pensilvanya'da düzenlediği mitingde Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in 5 Kasım seçimlerinde Demokratların galip gelmesini istediğini iddia etti.

Trump, Başkan Joe Biden yönetiminin Ukrayna'ya sağladığı milyarlarca dolarlık yardımları eleştirerek, Zelenskiy’in büyük bir pazarlamacı olduğunu ve ABD’ye her geldiğinde 60 milyar dolarlık destekle geri döndüğünü söyledi.

Mitingdeki konuşmasına devam eden Trump, Zelenskiy'nin Demokratların bu seçimi kazanmasını arzuladığını, ancak kendisinin farklı bir yaklaşım sergileyeceğini ve barış için çalışacağını ifade etti. Başkanlık yarışını kazanması durumunda Vladimir Putin ve Zelenskiy’i arayarak savaşı bitirmek için anlaşma yapmalarını isteyeceğini belirten Trump, seçilirse 24 saat içinde Ukrayna savaşını çözeceğini vadeden mesajlarını tekrarladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri