Trump'tan İran'a tehdit: “Ülkeniz yerle bir olur”

ABD'nin eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, İran'ın kendisine yönelik suikast girişimlerinin arkasında olabileceğini ifade etti.

Kuzey Carolina'daki bir seçim kampanyası etkinliğinde konuşan Trump, “İran tarafından doğrudan tehdit ediliyoruz. Eğer eski başkanlar veya başkan adaylarına herhangi bir şekilde saldırırsanız, ülkeniz yerle bir olur” dedi.

Trump, bu açıklamalarını ABD istihbaratının “İran'dan kaynaklı gerçek ve spesifik suikast tehditlerine” ilişkin brifing almasının ardından yaptı. İran'ı, tehditte bulunduğu gerekçesiyle hedef alarak, “Eğer ben başkan olsaydım, tehditte bulunan ülkeye, ki mevcut durumda bu İran oluyor, en büyük şehirlerinizi ve ülkenizi yerle bir ederiz derdim” ifadelerini kullandı. Ayrıca, iki suikast girişimine maruz kaldığını ve bunlarla ilgili İran'ın dahlinin olabileceğini söyledi.

Trump, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için New York'ta bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu arada, İran Cumhurbaşkanı bu hafta ülkemizde bulunuyor ve kendisi kalabalık bir güvenlik gücü tarafından korunuyor. Buna rağmen, ülkemizin eski başkanı ve ABD'nin bir sonraki başkanı olma yolundaki önde gelen adayı tehdit ediyorlar” dedi.

Ayrıca, Trump, sosyal medya platformu "Truth Social" üzerinden yaptığı bir açıklamada, İran'ın birkaç hamle yaptığını ancak başarısız olduğunu ve tekrar deneyeceğini belirtti. Trump, ABD ordusunun tamamının “izlemede ve beklemede” olduğunu vurguladı.

Trump, daha önce 13 Temmuz'da Pensilvanya'da düzenlenen bir mitingde silahlı saldırıya uğrayarak sağ kulağından yaralanmıştı. Olayda bir katılımcı hayatını kaybetmiş, saldırgan ise Gizli Servis tarafından etkisiz hale getirilmişti. İkinci suikast girişimi ise 15 Eylül'de Florida'daki golf sahasında gerçekleşmiş, golf sahası dışında bir kişinin tüfekle Trump’a nişan alırken fark edildiği bildirilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri