Trump'tan soykırıma destek

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmelerinde, İsrail'in Filistin ve Lübnan'daki saldırıları için "Ne yapman gerekiyorsa yap." diyerek destek verdi.

Washington Post'un haberine göre, Trump'ın Netanyahu ile bu ay en az iki kez görüştüğü, bu görüşmelerden birinde Hamas ve Hizbullah konularında destekleyici sözler sarf ettiği belirtildi.

South Carolina Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham, Trump'ın Netanyahu'ya askeri eylemler konusunda spesifik talimatlar vermediğini, ancak Lübnan'daki askeri operasyonlarla ilgili hayranlığını dile getirdiğini ifade etti. Graham, Trump'ın kendini savunmak için gerekenin yapılması gerektiğini söylediğini belirtti ve Orta Doğu'da köklü değişikliklerin gerektiğine vurgu yaptı.

Trump'ın kampanya sözcüsü Karoline Leavitt ise, Trump döneminde Orta Doğu'da sağlanan barışın Biden yönetimi ile bozulduğunu savunarak, Trump'ın geri döndüğünde durumu düzelteceğini iddia etti. Bu görüşmeler hakkında İsrail tarafının yorum yapmayı reddettiği de belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri