Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, G7 Zirvesi için İtalya'da

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İtalya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen G7 Zirvesi'nde, dünya liderlerine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında, Ukrayna'nın kalkınması için "Marshall Planı"na benzeyen bir planın oluşturulmasını talep etti.

Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Ukrayna'nın acil ihtiyaçları konusunda değerlendirmelerde bulundu. G-7 Zirvesi'nin dünya çapında bir platform olduğunu vurgulayan Zelenskiy, sadece ortak hareketlerin sorunların üstesinden gelinmesini sağlayabileceğini dile getirdi.

Ülkesinde devam eden savaşın etkilerini göz önünde bulundurarak, Ukrayna hava sahasının daha güvenli hale getirilmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, ek Patriot hava savunma sistemlerine olan ihtiyacı vurguladı ve batıdan teslim edilen silahların kullanılmasının Ukrayna'nın sınırlarını koruma kapasitesini artırdığını belirtti.

Ukrayna'nın F-16 savaş uçaklarına geçiş sürecini hızlandırmak için müttefiklerden destek talep etti. Bunun pilot eğitimlerinin hızlandırılması ve pilot eğitim merkezlerinin artırılması anlamına geleceğini ifade etti.

Zelenskiy, Ukrayna'nın kalkınması için 2. Dünya Savaşı sonrası oluşturulan "Marshall Planı"na benzer bir planın hazırlanması gerektiğini savundu. Bu planın, G7+ deklarasyonuyla doğrulanması gerektiğini ve barışın sadece savunma değil, aynı zamanda restorasyonla mümkün olacağını belirtti.

Ayrıca, Ukrayna'nın dondurulmuş Rus varlıklarını kullanmasına izin verilmesi konusunda liderlerden destek talep etti ve Rusya'nın savaşın yol açtığı zararı karşılaması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri