Ukrayna'da ölü sayısı 36'ya yükseldi

Ukrayna'nın başkenti Kiev başta olmak üzere Rusya'nın yoğun füze saldırılarına maruz kalan bölgelerdeki son durumlar hakkında Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko'dan bir açıklama geldi.

Bakan Klimenko, düzenlediği basın toplantısında, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 36'ya, yaralıların sayısının ise 166'ya yükseldiğini duyurdu.

Klimenko, Kiev başta olmak üzere Kriviy Rig, Dnipro ve diğer şehirlerde Rusya tarafından gündüz saatlerinde düzenlenen füze saldırıları sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanmalara ilişkin detayları paylaştı. Kiev'de 25 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Bakan, diğer bölgelerde ise 11 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Yaralı sayısının 166 olduğunu vurgulayan Klimenko, Kiev'deki "Ohmatdit Çocuk Hastanesi"nde enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Bu acı tablo, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in de Rusya'nın saldırılarını sosyal medya aracılığıyla dünyaya duyurduğu bir dönemde geldi. Zelenskiy, Kiev'in yanı sıra Dnipro, Kriviy Rig, Slovyansk ve Kramatorsk gibi şehirlerin 40'tan fazla füze ile hedef alındığını belirterek uluslararası kamuoyundan acil yardım talep etmişti.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko da saldırılar sonucunda "Ohmatdit Çocuk Hastanesi"nin zarar gördüğünü ve Kiev'in çeşitli bölgelerindeki sağlık merkezlerinin de saldırılardan etkilendiğini doğrulamıştı.

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Kriviy Rig, Dnipro ve diğer kentlere düzenlediği saldırıların sivillerin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açtığını net bir şekilde ifade etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri