Ünlü Fransız oyuncu Alain Delon hayatını kaybetti

Fransız sinemasının sevilen ismi Alain Delon 88 yaşında hayatını kaybetti.

Uzun zamandır sağlık sorunları ile mücadele eden ünlü oyuncu Alain Delon 88 yaşında hayatını kaybetti. Alain Delon, kariyeri boyunca 90'dan fazla yapımda yer aldı.

Alain Delon, son zamanlarda çocuklarının miras kavgaları ile gündeme geliyordu. Ünlü oyuncunun 3 çocuğu da karşılıklı şikayetlerini bir dizi hakaret, suçlama, dava ve gizli kayıtla medyaya taşınmıştı. Bu anlaşmazlık, sanatçının tedavisiyle ilgili anlaşmazlıkları da içeriyordu.

2024 nisan ayında Alain Delon, mahkeme tarafından verilen karar ile "güçlendirilmiş vasilik" altına alındı. Bu karar ile Alain Delon, artık varlıklarını yönetme konusunda tam özgürlüğe sahip olmadığı anlamına geliyordu.

ALAİN DELON KİMDİR?

Alain Fabien Maurice Marcel Delon, 8 Kasım 1935'te dünyaya geldi ve Avrupa sinemasının en önemli aktörlerinden biri olarak kabul edilir.

1960'lar ve 1970'lerde Rocco and His Brothers (1960), Plein Soleil (1960), L'Eclisse (1962), The Leopard (1963), The Yellow Rolls-Royce (1965), Lost Command (1966) ve Le Samouraï (1967) gibi filmlerle büyük beğeni topladı. Kariyeri boyunca Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Louis Malle gibi ünlü yönetmenlerle çalıştı.

Çocukluk yılları zor geçti; annesi ve babası o henüz küçükken ayrıldılar. 1999 yılında İsviçre vatandaşlığına geçen Delon, büyük bir Resim ve Heykel koleksiyonuna sahip ve Douchy köyündeki geniş arazisinde hayvanlarıyla birlikte yaşamaktadır.

2006 yılında İstanbul Film Festivali'ne katılması beklenirken, son anda sağlık sorunları nedeniyle bu programını iptal etti ve tiyatro oyununu da aynı dönemde iptal etmek zorunda kaldı. Delon, hayvan haklarına olan tutkusuyla da bilinir; Brigitte Bardot'un federasyonunun talebi üzerine, Çin Cumhurbaşkanı'na hayvanlara kötü muamele edilmemesi için açık bir mektup yazmıştır. General De Gaulle'ün el yazmalarını satın alarak Invalide Müzesi'ne bağışlayan Delon, üç çocuk babasıdır: Anthony, Anouchka ve Alain-Fabien. Babaannesi Korsikalı olan Delon’un baba tarafı Güney Fransa'dan, anne tarafı ise Alsace bölgesindendir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri