Yunanistan’da turuncu alarm durumuna geçildi!

Yunanistan’da artan sıcaklık ve kuraklık orman yangınlarının çıkmasına sebep oluyor. Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias, 68 noktada orman yangını çıktığını belirterek turuncu alarm durumuna geçildiğini aktardı.

Yunanistan'da son günlerde artan sıcak hava dalgası ve kuraklık, ülkeyi orman yangınlarıyla mücadelede zorlu bir sürece sokuyor.

ÇOK SAYIDA YANGIN ÇIKTI

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias, dün ülke genelinde 68 farklı noktada orman yangını çıktığını duyurdu. Bu durum, yangın söndürme ekiplerinin büyük çaba sarf etmesine ve acil durum önlemlerinin hayata geçirilmesine neden oldu.

TURUNCU ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada Kikilias, "Uzun süren sıcak hava dalgası ve kuraklık, itfaiyecilerin işini zorlaştırıyor. Ülke genelinde dün 68 noktada orman yangını çıktı." şeklinde ifadeler kullandı. Ayrıca, bugün bazı bölgelerde kavurucu sıcakların etkisiyle "turuncu alarm" durumuna geçildiği bildirildi.

ACİL EYLEM PLANI DEVREYE GİRECEK

Atina, Argolida, Eğriboz ve Viotia gibi bölgelerde turuncu alarm ilan edilmesiyle birlikte, itfaiye ekipleri hava gözlem uçuşları yapacak ve Acil Durum Planı devreye girecek. Yetkililer, vatandaşlara yangın riskini artırabilecek davranışlardan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulundular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri