Yunanistan'ı çöl sıcağı vurdu: Bakanlık tedbir alıyor!

Yunanistan'da 9 gündür etkisini sürdüren çöl sıcakları, hafta sonuna kadar devam edecek. Yunanistan Meteoroloji Dairesi'ne göre, ülke genelindeki hava sıcaklıkları 40 derecenin üzerine çıkarken, bazı bölgelerde 42 dereceye kadar ulaştı. Hafta sonuna kadar bazı bölgelerde sıcaklıkların 43 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı, tüm belediyelere ve kamu kuruluşlarına yaptığı bilgilendirmede, yüksek sıcaklıklara karşı tüm kurumların hazırlıklı olmasını ve gerekli tedbirleri almasını istedi.

Bakanlık, vatandaşlara gölgede ve serin yerlerde kalmalarını, kalabalıktan uzak durmalarını, ağır fiziksel aktivitelerden kaçınmalarını ve açık renk kıyafetler giymelerini tavsiye etti. Ayrıca, hafif yemeklerin tercih edilmesi gerektiği belirtildi.

İNŞAAT, KURYE HİZMETLERİ VE ÜRÜN NAKLİYATI GİBİ İŞLER DURACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise 16-19 Temmuz tarihlerinde, kamu sektörü ve özel sektördeki tüm çalışanlar için özel tedbirler alınacağını duyurdu. Üç gün boyunca saat 12.00 ile 17.00 arasında sıcaklıkların 40 dereceyi aşması halinde, açık havada yapılan inşaat, kurye hizmetleri ve ürün nakliyatı gibi işlerin durdurulmasına karar verildi. Ayrıca, çarşamba ve perşembe günleri 38 dereceyi aşan sıcaklıklarda tersanelerdeki çalışmaların durdurulması istendi.

Kurallara uymayan işverenlere her bir çalışan için 2 bin avro para cezası uygulanacağı belirtildi. Beyaz yakalılar ve memurlar için ise 40 dereceyi aşan sıcaklıklarda uzaktan çalışma imkanı sağlandı.

Atina Belediyesi, sıcaktan korunmak isteyen vatandaşlar için belediyeye ait klimalı salonları, spor salonları ve lokaller gibi mekanları hafta sonuna kadar vatandaşların kullanımına açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri