Zelenskiy: Putin, Moskova'daki saldırıyı Ukrayna'nın üstüne yıkmak istiyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'daki terör saldırısını Ukrayna'ya atfetmeye çalıştığını belirtti.

Zelenskiy, Ukrayna vatandaşlarına hitaben yaptığı görüntülü mesajında, Putin'in, dün Moskova'daki "Crocus City Hall" konser salonunda meydana gelen terör saldırısını yapan kişilerin Ukrayna'ya doğru kaçtığı yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

Rus yetkililerin, saldırıyı Ukrayna'ya yüklemeye ve benzer suçlamaları daha önce de yapmaya çalıştıklarını dile getiren Zelenskiy, "Ruslar, her zaman aynı taktikleri kullanıyorlar." dedi.

Zelenskiy, Rus ordusunu Ukrayna topraklarına karşı "terör eylemleri" düzenlemekle suçladı.

Putin'in, kendi ülkesindeki sorunları çözmek yerine Ukrayna'ya saldırıyı nasıl getireceğini düşündüğünü iddia eden Zelenskiy, Rus halkının Putin'e, Ukrayna'da ölen Rus askerleri için hesap sorması gerektiğini vurguladı.

Zelenskiy, "Teröristler her zaman kaybetmelidir ve gerçekten hayatı savunan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Moskova'daki Crocus City Hall konser salonuna yapılan terör saldırısında silahlı kişilerin salonda rastgele ateş açtığı ve binanın çatısında yangın çıktığı belirtildi.

Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıda 133 kişinin öldüğünü ve 100'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de aralarında olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri