Edep illa edep

Orhan Aksakal

Edep ne sen ne güzel bir şeysin, emanet olanın üzerinde durmuyorsun bu daha da güzel. Çünkü üzerinde durmadığın insanın bütün foyalarını ortaya çıkarıyorsun ey EDEP…

Son zamanlarda Türkiye’nin sanat gündemini bir şarkıcı meşgul ediyor. Adı lazım değil zaten bilen biliyor kimden bahsettiğimi. Bir insanın sanatı ile gündemi gelmesi gerekirken, giydiği kıyafetler konuşuluyorsa orada zaten sanat bitmiştir.

Sesi artık yeterince güçlü çıkmayınca, mecburen başka yönleriyle ortaya çıkıyor haliyle. Çok görmüyorum aldığı terbiye buysa söyleyecek söz yok.

Yazık gerçekten yazık, gençlere böyle mi örnek olacaksınız. Bence bu sanat değil provokasyondur başka aklıma bir şey gelmiyor. Sanatçılar ülkenin aydınlık yüzüdür derler, böyle aydınlık yüz olmaz olsun yerine dibine batsın.

Sanatçı hareketiyle, söylemleriyle topluma örnek olmalıdır. Sahne insanları eğlendirmek bir nebze olsun sıkıntısı, kederi olan insanlara moral vermektir benim bildiğim. Fakat bu sanatçı hanımın söylemlerini ve kıyafetlerini görünce inanın söyleyecek söz bulamıyorum.

Yani gençler seni hangi yönüyle örnek alsın, çıplaklığınla mı yoksa LGBT bayrağı taşıyıp onları meşru kılmaya çalışmanla mı örnek alsın? Sen bu sapkınlığı meşrulaştırmaya mı çalışıyorsun senin amacın nedir?

Bu tartışmaya Habertürk yazarı Fatih Altaylı katıldı. Altaylı, “Gülşen'in kıyafet konusundaki tavrıyla, başörtülülerin geçmişte gösterdikleri mücadelenin aynı olduğunu söyleyerek, “Baskılara karşı başörtüsünü çıkarmayan kadınlarla Gülşen arasında bir fark yok” dedi.

Yahu senin kafan yerinde mi? Allah’ın emri olan örtünmeyle sahnede yarı çıplak konser vermeyi nasıl bir tutarsın? Nasıl ikisini yan yana koyabilirsin. Hakikaten akıl tutulması başka bir şey değil.

Kendini sanatçı zanneden birisi sahnede LGBT bayrağı açıp “En masum yerlerimiz. Bırakın annelerimizin göğüsleri açık kalsın” bu nasıl bir sözdür, sen bir anne olarak memelerimiz açık kalsın dersin?

Şimdi sosyal medyaya bakıyorum biz özgürüz, biz medeni ve çağdaş insanlarız. Siz bir kadının kıyafetine nasıl karışırsınız? Siz bu hakkı kendinizde nasıl buluyorsunuz gibi bir sürü yorum ve paylaşım yapılıyor.

Sizler kafayı yemişsiniz. Sizler bu kıyafetleri normal buluyor musunuz? Bu kıyafeti giyip sokağa çıkabiliyor musun? Yazık gerçekten yazık bu gençler nereye gidiyor? Soyunmayı çağdaşlık sanan ve normalmiş gibi görünün gençlik siz ne yaptığınızın farkında mısınız?

Gerçekten sahnede sanatını sergile, sesinle gelen seyircileri mest et ve onları evine mutlu gönder. Bunu yapmak varken, kıyafetinle gündeme gelmen gerçekten senin adına üzücü.

Gençler lütfen bu gibi sanatçıları örnek almayın, aldığınız örnekler sonra hayatınız karartıyor bilesiniz. Sağlıklı günler diliyorum…