2023 Bursluluk sınavı ne zaman? 2023 Bursluluk sınavı tarihi

Ortaokul öğrencilerinin merakla beklediği 2023 bursluluk sınavı tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı iş takvimiyle açıklandı. Peki 2023 Bursluluk sınavı ne zaman? 2023 Bursluluk sınavı tarihi sorusunun cevabı haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuru işlemleri tamamlandı. Sınav tarihi, Milli Eğitim Bakanlığı iş takvimiyle açıklandı.

Buna göre, 2023 bursluluk sınavı 3 Eylül 2023 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00'da yapılacak. Sınav sonuçları ise 22 Eylül 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

SINAVA KİMLER KATILABİLİR?

İOKBS, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşları arasından, ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıf ile lise hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik olarak düzenleniyor. Sınavda, 4'üncü sınıf öğrencileri için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler derslerinden; 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için ise Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve İngilizce derslerinden sorular sorulacak.

SINAVA NASIL BAŞVURULUR?

Sınava başvurular, 29 Mayıs-16 Haziran 2023 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın https://www.meb.gov.tr internet adresinden veya e-Okul üzerinden başvurularını yapabilecekler.

SINAVDA BAŞARILI OLMAK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Sınavda başarılı olmak için gerekli puan, öğrencinin eğitim gördüğü sınıf seviyesine göre değişiklik gösterecek. Sınav sonuçları, 22 Eylül 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri