8’inci sınıf öğrencisi tasarımı ile ‘Madeş Altın Ödülü’ne layık görüldü

TED Ankara Koleji 8. sınıf öğrencisi Kerem Aksoy, 15. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda 'İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencilerini Yaratıcı Çözümlere Teşvik' kategorisinde sunduğu özgün mobilya tasarımı ile “Madeş Altın Ödülü”ne layık görüldü.

Ticaret Bakanlığının koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğiyle ve Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (OMKO) tarafından organize edilen yarışmanın finali ve ödül töreni, 25 Eylül 2024 tarihinde Ankara CerModern’de gerçekleştirildi.

Özgün tasarımıyla ödül kazanan Kerem Aksoy, sahnede ödülünü Ticaret Bakan Yardımcısı O. Volkan Ağar, TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu ve OMKO Yönetim Kurulu Başkanı A. Tahsin Ata’nın elinden aldı. Bu prestijli yarışma, genç yetenekleri teşvik etmek ve mobilya tasarımında yaratıcı çözümler sunan öğrencilere destek olmayı amaçlıyor.

Başarılı öğrenci Kerem Aksoy gerçekleştirdiği tasarım ve aldığı ödül hakkında şunları söyledi: “Bu benim ilk mobilya tasarımımdı. Çilek sevdiğim için çilek şeklinde tasarladım ve yaprak kısmı destek olsun diye baş aşağı yerleştirdim. İçerisine ise üstte lamba, arkada led ışıklar, kitap rafları, dizüstü bilgisayar için uzatılabilir masa, şarj prizleri ve konforlu yumuşak oturma minderleri ekledim. İnsanların konforlu ve sessiz bir ortamda çalışabilmeleri için böyle bir tasarım yaptım. Ödül töreninde adım açıklanınca çok mutlu oldum.”

BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAK

Uçakları ve dronları çok sevdiği için makine mühendisliği okumak istediğini belirten Kerem Aksoy, mühendislik ve tasarıma olan ilgisini ilerletmek ve kariyerinde kullanmak istediğini belirtti.

TED Ankara Koleji Ortaokul Teknoloji ve Tasarım Zümresi Başkanı Özlem Kaya Kürekci, öğrencisinin başarısını şöyle değerlendirdi: “Öğrencimiz Kerem Aksoy’un yaptığı özgün mobilya tasarımıyla böyle değerli bir ödül kazanması, Onun yaratıcılığının ve azminin en güzel göstergesi oldu. Bu başarı, sadece yeteneklerinin değil, aynı zamanda büyük bir emek ve özverinin ürünü. Öğrencimiz tasarımını profesyonel tasarımcılara anlatarak çizimini yaptırma imkanı buldu ve fikirlerini gerçeğe dönüştürme imkanı elde etti. Kendisini tebrik ediyor, gelecekte daha nice başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri