Adaylar dikkat: Üniversite kayıtları başlıyor!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında üniversite hayalini gerçekleştiren adaylar için kayıt süreci bugün itibariyle başladı. Adaylar, kazandıkları programlara kayıt işlemlerini 19 Ağustos-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirebilecek. Ayrıca, elektronik kayıt imkanı da sunularak, bu işlemler 19 Ağustos-21 Ağustos tarihlerinde e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Üniversite kayıtları, öğrencilerin tercihlerine göre iki şekilde yapılabilecek. Adaylar, dilerlerse e-Devlet üzerinden hızlı ve pratik bir şekilde kayıt işlemlerini tamamlayabilirken, dileyenler ise kazandıkları üniversitelerin kayıt merkezlerine giderek yüz yüze kayıt yaptırabilecekler. e-Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler, sonrasında ders kayıtlarını gerçekleştirmeye başlayacak.

KONTENJANLARDA DOLULUK ORANI YÜKSEK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından sağlanan verilere göre, ek yerleştirme dönemi henüz başlamadan üniversitelerin kontenjanları neredeyse tamamen dolmuş durumda. Devlet üniversitelerinin lisans programlarında doluluk oranı yüzde 98,8’e ulaşırken, önlisans programlarının kontenjanları yüzde 100 oranında doldu. Vakıf üniversitelerindeki genel kontenjan doluluk oranı ise yüzde 91,14 olarak açıklandı.

BOŞ KONTENJANLAR İÇİN YENİ FIRSATLAR

Kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından, üniversitelerde boş kalan kontenjanlar açıklanacak. Bu süreç, herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar için yeni bir şans sunuyor. Ek yerleştirme dönemiyle birlikte, adaylar boş kontenjanlara yönelik tercihlerini yaparak üniversite hayallerini gerçekleştirme fırsatını yakalayacaklar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri