Af mağduru öğrenciler için bir adım atıldı ama devamı lazım!

Uzun bir süredir anadolugazete.com.tr'nin gündeme getirdiği ve fikri takibini yaptığı "öğrenci affı" konusundaki haberlerin ardından önemli bir adım atıldı. Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, mağduriyetin giderilmesi için TBMM'ye kanun teklifi sundu.

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

Türkiye'de aralarında tıp, diş hekimliği, mühendislik vb. bölümlerde eğitim gören; ancak pandemi ve deprem gibi nedenlerden dolayı 2022'deki aftan yararlanamayıp "azami süre"ye takılarak okullarından atılma tehlikesi ile karşı karşıya olan 487 bin mağdur öğrenci bulunuyor.

anadolugazete.com.tr'nin uzunca bir süredir gündemde tuttuğu ve fikri takibini yaptığı "öğrenci affı" konusunda önemli bir adım atıldı. Siyasetçilerin dikkatini çeken haberlerin ardından Saadet Partisi harekete geçti.

Eğitim haklarının ellerinden alınmaması için büyük çaba gösteren mağdur öğrenciler ve aileleri, seslerini duyurmak, eğitimlerine devam edebilmek ve ülkelerine hizmet etmek için aylardır yetkili kişi ve kurumlardan kapsamlı bir genel öğrenci affı talep ediyor. Öğrenci affı mağdurlarının sesine kulak veren Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, hazırladığı kanun teklifini TBMM'ye sundu.

TEKLİF VE GEREKÇESİ MECLİS'E SUNULDU

Saadet Partisi Samsun Milletvekili, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Karaman, “Öğrenci affı ve yüksek öğretimde azami sürelerin iyileştirilmesine” dair kanun teklifini 28 Mayıs'ta TBBM Başkanlığına sundu. Karaman'ın hazırladığı "Yükseköğretim Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" ve gerekçesi TBMM kayıtlarına geçti.

Saadet Partisi'nin kurumsal sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan paylaşımda, ilgili kanun teklifi şu ifadelerle duyuruldu: "Samsun Milletvekilimiz Mehmet Karaman 'öğrenci affı ve yüksek öğretimde azami sürelerin iyileştirilmesine' ilişkin kanun teklifinde bulundu."

NE OLMUŞTU?

Türkiye'de 2014-2015 yıllarında 2547 Sayılı Kanun'un (Yükseköğretim Kanunu) düzenlenmesi ile yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim politikasında büyük değişiklikler yaşandı. Ancak azami süredeki değişikliğe takılan ve çeşitli gerekçelerle eğitimlerine devam edemeyen 480 binin üzerinde üniversite öğrencisinin üniversitelerle ilişiğinin kesilmesi söz konusu.

Yükseköğretim Kanunu’nun içeriğinde bulunan öğrenim maddesindeki azami süre şu şekilde belirlenmişti: "Ön lisans kaydı olan öğrenciler 2 sene sürecek öğrenim süresini 4 senede, lisans kaydı olan öğrenciler 4 sene sürecek öğrenim süresini 7 senede, tıp vb. bölümlerde kayıtlı öğrenciler ise öğrenim süresi olan 6 seneyi 9 senede bitirmek zorunda."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (16)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri