Ankara'da sıfırdan okul alışverişi 3 bin TL'den başlıyor

Okulların açılmasına yaklaşırken, Ankara'da sıfırdan okula başlayan bir öğrencinin tüm ihtiyaçları için en az 3 bin TL harcama yapılması gerekiyor. Kırtasiye, okul kıyafetleri ve yardımcı kaynaklar gibi masraflar, artan fiyatlar ve enflasyon nedeniyle velilerin bütçesini zorluyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Okulların açılmasına sayılı günler kala Ankara'daki ailelerde alışveriş telaşı başladı. Başkent'te sıfırdan okula başlayan bir öğrencinin tüm ihtiyacını karşılamak için yapılan masraflar, en az 3 bin TL’yi buluyor. Artan enflasyon, kırtasiye ürünlerinden okul kıyafetlerine kadar birçok kalemde fiyatların yükselmesine neden oldu.

GEÇTİĞİMİZ YILA ORANLA YÜZDE OTUZ ARTIŞ VAR

Birinci sınıfa başlayacak bir öğrencinin temel kırtasiye ihtiyaçları, ortalama bin 500 TL’yi buluyor. Kalem, defter, silgi, boya kalemleri gibi ürünler, hem kalite hem de fiyat bakımından velilerin bütçesini zorluyor. Geçtiğimiz yıla oranla kırtasiye ürünlerinde yüzde 30’a varan fiyat artışı yaşandı.

YARDIMCI KAYNAKLAR YÜK OLDU

Okul kitapları devlet tarafından ücretsiz dağıtılsa da yardımcı kaynaklar için ayrılan bütçe de önemli bir yer tutuyor. Özellikle sınav hazırlığı yapan öğrenciler için alınan test kitapları ve yardımcı kaynaklar, velilere ek bir yük getiriyor. Yardımcı kaynakların maliyeti ise 5 bin TL'yi aşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri