Bakan açıkladı... Ders saatlerinde değişikliğe gidiliyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te öğretmenler ve okul yöneticileri ile katıldığı iftar yemeğinde, müfredat değişikliği konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, eğitim-öğretim sürelerinde yapılacak değişiklikler hakkında detay verdi.

Bakan Tekin, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen müfredat tartışmalarına dikkat çektiği bir konuşma gerçekleştirdi. Gaziantep'te bir restoranda düzenlenen "Öğretmenler ve Okul Yöneticileri ile İftar" programına katılan Bakan Tekin, burada yaptığı kısa konuşmada müfredatın sadeleştirilmesinin önemine vurgu yaptı ve bu konudaki gerekçeleri paylaştı.

"Müfredat konuları seyreltilecek" başlığı altında eğitim-öğretim müfredatının sadeleştirilmesi çalışmalarına değinen Bakan Tekin, mevcut durumda öğretmenlerin haftalık ders saatlerini yetersiz bulduklarını ve bu durumun öğrencilerin kazanımlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Öğrencilerin başarılarının düşmesine neden olan faktörlerden birinin de yaşlarına uygun olmayan yoğun bir kazanım yüklemesi olduğunu ifade etti.

Bakan Tekin, çocukların başarısız olmasının doğrudan öğretmenlerin başarısızlığına yol açtığını dile getirerek, müfredat çalışmalarındaki sadeleştirmenin bu nedenle önemli olduğunu vurguladı. Öğrencilere yüklenenlerin çocukların kapasitesini aşmaması ve öğretmenlerin öğrencilere en iyi şekilde bilgi aktarabilmesi için daha uygun bir zaman dilimi sağlanmasının amaçlandığını belirtti.

Bakan Tekin'in açıklamalarıyla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı'na yakın kaynaklar, eğitim ve öğretim sürelerinde önemli değişikliklerin olacağını aktardı. Yaz tatillerinin yeni eğitim ve öğretim dönemiyle birlikte yaklaşık 20 gün kısalması öngörülürken, ders saatlerinde Türkiye genelinde yeni bir sisteme geçileceği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri