Bakan Tekin: Müfredatı gereksiz bilgi yükünden arındırdık

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Düzce’de eğitim gündemine dair açıklamalarda bulundu. Müfredat hakkında konuşan tekin müfredatı yüzde 35 oranında sadeleştirdiklerini söyledi. Bakan Tekin, "Bilgiye erişim artık çok kolay. Bu nedenle çocuklarımızın üzerinden gereksiz bilgi yükünü kaldırarak, müfredatı daha beceri odaklı hale getirdik" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde düzenlenen açılış töreninde, eğitim sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hayırsever Burhan Özdemir tarafından yaptırılan Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi Kampüsü’nün ek binalarının açılışına katılan Bakan Tekin, Türkiye’nin eğitimde geldiği noktaya ve yapılan reformlara dikkat çekti. Törende modern konferans salonu, kapalı spor salonu, kütüphane ve yeni laboratuvarlar da hizmete sunuldu.

"FİZİKİ ALTYAPIMIZ DÜNYA STANDARTLARINDA"

Bakan Tekin, Türkiye'nin eğitim alanındaki fiziki altyapısının dünyanın en gelişmiş eğitim sistemleriyle yarışacak düzeyde olduğunu belirterek, derslik sayısının ve niteliğinin önemli ölçüde artırıldığını vurguladı. Özellikle deprem bölgelerinde yapılan okulların depreme dayanıklı olduğunu belirten Tekin, “Şu an yaptığımız okul binaları, depreme dayanıklılık açısından sorunsuz” dedi. 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan binaların çoğunun 2002 öncesine ait olduğunu da sözlerine ekledi.

"MÜFREDATI YÜZDE 35 ORANINDA SADELEŞTİRDİK"

Bakan Tekin, eğitim sistemine yönelik en büyük eleştirilerden birinin müfredatın aşırı bilgi yükü olduğu konusuna dikkat çekti. Bu eleştiriyi dikkate alarak müfredatı yüzde 35 oranında sadeleştirdiklerini belirten Tekin, "Bilgiye erişim artık çok kolay. Bu nedenle çocuklarımızın üzerinden gereksiz bilgi yükünü kaldırarak, müfredatı daha beceri odaklı hale getirdik" ifadelerini kullandı.

"EĞİTİMDE TEKNOLOJİYE BÜYÜK YATIRIM"

Türkiye genelindeki 60 bin okulda internet erişiminin bulunduğunu ve 625 bin derslikte etkileşimli tahtalar kullanıldığını söyleyen Tekin, "EBA platformu sayesinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz dünyanın en büyük eğitim içeriklerine ulaşabiliyor. Bu da eğitimde teknolojik altyapıya yaptığımız yatırımların bir göstergesidir" dedi.

VATANSEVERLİK VE MERHAMET MÜFREDATTA YER ALDI

Bakan Tekin, eğitimde bir diğer önemli değişikliğin, değerler eğitimi olduğunu vurguladı. Tekin, "Vatanseverlikten merhamete kadar birçok değeri müfredatımıza entegre ettik. Bu sayede çocuklarımızın hem akademik hem de manevi yönden güçlü bireyler olarak yetişmesini hedefliyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri