İmirzalıoğlu Ganime Hanım Anaokulu projelere doymuyor

İmirzalıoğlu Ganime Hanım Anaokulu bu yılda ulusal ve uluslararası projelerde yer aldı.

İmirzalıoğlu Ganime Hanım Anaokulu bu yılda ulusal ve uluslararası projelerde yer aldı. Anaokulundan projede; Sönmez Doksöz, Nuray Kartal ve Sultan Gökaslan yer aldı. Aynı projede ayrıca Sinem Özgül, Silviya Peneva, Fatma Arın, Halit Özkan, Ingrida Pavlaviciene, Guler Menefova, Ceyda Yüksel, Ahmet Yiğit, Erol Özel, Şule Toprak Özpınar, Ahmad Marie ile birlikte çalıştılar.

Proje hakkında bilgiler paylaşan Anaokulundan Öğretmen Nuray Kartal, şu bilgileri paylaştı: “Ülkemizde yaşanan 06 Şubat Kahramanmaraş depreminden sonda çocuklarımızın evlerinde daha önce bahsedilmeyen depremden bahsedilmeye başlandı. Depreme hazırlıklı olmamız gerektiğini maalesef acı tecrübe ile edinmiş olduk. Projemizin çıkış noktası bir acının üzerine kurulsa da çocuklarımıza Deprem Öncesi, Deprem Anında ve Sonrasında neler yapması gerektiği konusunda bilgilendirmek için bir araya geldik. Stem yöntemini uygulayarak dayanıklı evler tasarladık. Aynı zamanda yurtdışında da yapılan etkinlikleri öğrenmek için yabancı ortaklarla da çalışma imkânı bulduk.”

p4c çemberimde kavramlar // concepts in my philosophy circle for kids // jēdzieni manā filozofijas lokā bērniem

Kartal, “Projemiz ile 4-10 yaş çocuklarımızın öğrendiği belli başlı kavramları p4c (çocuklar için felsefe) çemberine taşımayı amaçlıyoruz. Minik bedenlerdeki kocaman yüreklerin sorgulayan, merak eden dünyalarına yeni sorular ekleyerek ellerinden tutmayı amaçlıyoruz. Aynı şeyleri farklı yerlerde ve farklı yollarla öğrendiğimizi göstermek ve paylaşmak. Aynı uyaranlar ya da farklı uyaranlar ile minik yürekleri konuşturmak. Kendilerini ifade ederken öğrendikleri kavramları sorgulamak hayatlarında bu kavramların yerini kendi sorularıyla bulmalarını sağlamak amacımız” dedi.

ÇEVRE GÜNÜ

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mamak Belediyesi iş birliği ile hazırlanan Dünya Çevre Günü Sergisine Bilginler sınıfı denizlerde yaşanan kirlilikleri, bu kirlenmeler sonucunda çevremizde ve canlılarda ne gibi etkiler olabileceğini tartıştı. Yaşanan bu probleme nasıl çözüm yolları bulabilecekleri hakkında beyin fırtınası yaparak denizleri temizleyecek icatlar geliştirdiler. Aynı zamanda Okul Müdürü Nuray Kartal ''Tohumdan Fideye, Fideden Sofraya'' projesi ile ve Özel eğitim Sınıf Öğretmeni Kevser Şahan ''En Güzel Domatesi En Güzel Çocuklar Yetiştirir'' projesi ile programa katıldılar.

100 GÜNE 100 KİTAP VE KİTAP KURDU PROJELERİ

Çocuklarımıza kitap sevgisinin kazandırılması ve yaratıcı düşünme becerilerinin geliştirilmesi, dil konuşma iletişim becerilerinin geliştirilmesi, çocuklarda sorumluluk bilincini arttırmak ve aileleriyle kaliteli vakit geçirmeleri hedefleniyor. Projemizde Nuray Kartal, Sultan Gökaslan, Berna Belkıs Akburu, Hülya Doğan çalışmışlardır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri