İş dünyasından öğrencilere burs ve staj imkanı!

Türk iş dünyası, eğitim alanına yaptığı katkılarla gençlere umut olmaya devam ediyor. Burs ve staj imkanları sunan iş dünyası, başarılı öğrencilerin sektöre kazandırılmasına yönelik istihdam olanakları da hazırlıyor.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyeleri tarafından kurulan İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV), bu kapsamda İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde mühendislik eğitimi alan öğrencilere önemli fırsatlar sunuyor.

İSOV’DAN MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİLERİNE BURS VE STAJ DESTEĞİ

İSOV, bölgedeki devlet ve vakıf üniversitelerinin mühendislik fakültelerinde yüzde 100 burslu öğrenim gören öğrencilere burs, staj ve istihdam imkanları sağlıyor. Program kapsamında her yıl belirli sayıda öğrenciye burs verilirken, bursiyerlere İSO üyesi sanayi firmalarında staj yapma olanağı sunuluyor. Bu sayede öğrenciler, mezun olmadan önce iş dünyasının dinamiklerini yakından tanıma fırsatı elde ediyor. Program, burs ve staj imkanlarıyla sınırlı kalmayarak, başarılı öğrencilerin iş dünyasında istihdam edilmesine de katkıda bulunuyor.

NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI YETİŞTİRME HEDEFİ

İSOV tarafından desteklenen bu program, Türkiye’nin mühendislik alanında ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesini hedefliyor. Burs almak isteyen öğrenciler, 1-30 Eylül tarihleri arasında İSOV web sitesi üzerinden online başvuru yapabilecek. Burs başvurularında akademik başarı durumu, staj ve istihdam için ise yetenek ve potansiyel kriterleri değerlendirilecek. 2024-2025 öğrenim yılı için burs alacak öğrenciler, ekim ayının ilk yarısında belirlenecek.

TOBB ETÜ’DEN İŞ DENEYİMİ VE BURS OLANAKLARI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ), iş dünyası ve üniversite işbirliğini somutlaştıran "Ortak Eğitim Programı" ile öğrencilere yurt içi ve yurt dışında 1 yıla yakın iş deneyimi sunuyor. Bu program kapsamında öğrenciler, mezun olmadan önce profesyonel iş tecrübesi kazanma fırsatı buluyor. Ayrıca, "İş Dünyası Burs Programı" ile maddi desteğe ihtiyacı olan lisans öğrencilerine de burs imkanı sağlanıyor.

TOBB ETÜ’DEN UZUN VADELİ BURS İMKANI

TOBB ETÜ tarafından hayata geçirilen "Destek Bursu Programı" ile bursiyerler, öğrenim ücretinden veya konukevi ücretlerinden muaf olabiliyor. Program, öğrencinin akademik başarısına bağlı olarak 5 yıl ve ilave bir akademik dönem boyunca devam ediyor. TOBB ETÜ İş Dünyası Başarı Bursu kapsamında sunulan Şeyh Saleh Abdullah Kamel Bursları ise bursiyerlerin öğrenim ücretinin tamamını karşılıyor.

ASKON’DAN EĞİTİME KATKI

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) da öğrencilere eğitim hayatlarında destek vermeye devam ediyor. ASKON, genel merkez ve şubeler olarak bulunduğu illerde valilik ve kaymakamlıkların yürüttüğü projelere öğrenim bursu, yurt ve okul binası gibi alanlarda katkı sağlıyor. Bu destekler, öğrencilerin eğitim hayatlarında karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı oluyor (AYDINLIK)

EĞİTİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri