İtalya okullarda cep telefonunu yasaklıyor

İtalya'da eğitim alanında önemli bir adım atılarak, ortaokul seviyesine kadar cep telefonlarının sınıflarda kullanımı yasaklandı.

İtalya Eğitim Bakanı Giuseppe Valditara, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren bu kuralın geçerli olacağını duyurdu. Bakan Valditara, cep telefonlarının eğitim dahil herhangi bir amaçla sınıflarda kullanılmasını yasaklayan bir genelge imzaladığını belirtti. Bu kararın, öğretmenlere otorite kazandırmak ve okullarda bireysel sorumluluk ilkesini yeniden tesis etmek için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Valditara, konferansta yaptığı konuşmada, "Ortaokul seviyesine kadar cep telefonuyla iyi bir eğitim yapılamayacağına inanıyorum. Bu elbette, tablet ya da bilgisayar kullanımını kapsamaz. Ancak bu cihazlar da öğretmenlerin rehberliğinde kullanılmalıdır." dedi.

Kararın arkasında, gençlerin cep telefonlarına bağımlı hale gelmesini önlemek ve okullarda doğru dijital kullanımı teşvik etmek amacı yatıyor. Bakan ayrıca, bazı okullarda yapay zeka tabanlı yardımcı unsurların pilot projelerle deneneceğini de açıkladı.

İtalya Aile Birliği Hareketi (Moige) Direktörü Antonio Affinita da bu kararı olumlu karşıladıklarını belirterek, "Bu, okullarda teknolojinin doğru kullanılması için ileriye dönük bir adımdır. Okullar geniş bir teknoloji ağına sahip ancak bu teknolojinin sorumlulukla kullanılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri