ÖSYM bu pazar günü 4 farklı sınav yapacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu pazar günü 4 farklı sınav gerçekleştirecek.

ÖSYM’nin duyurusuna göre, 2024 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS 2. Dönem), Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS Diş Hekimliği 2. Dönem), 2024 Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (EUS) ve Eczacılık Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS Eczacılık) 13 Ekim Pazar günü yapılacak.

SINAVLAR 10.15'TE BAŞLAYACAK, 10.00'DAN SONRA SINAV BİNALARINA ALINMAYACAK

Sınavlar 10.15'te başlayacak ve adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. EUS ve STS Eczacılık sınavları, ÖSYM Ankara Elektronik Sınav Merkezi'nde düzenlenecek.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, EUS ve STS Eczacılık sınavlarının geçen yıl ilk kez elektronik ortamda yapıldığını belirterek, bu yıl da sınavların elektronik ortamda uygulanacağını söyledi. Bu iki sınavda, adaylara 75 soru için 110 dakika süre tanınacak ve toplamda 721 aday bu sınavlara katılacak.

DUS 2. DÖNEM İSE ANKARA VE İSTANBUL’DA YAPILACAK

STS Diş Hekimliği, Ankara’da, DUS 2. Dönem ise Ankara ve İstanbul’da yapılacak. DUS 2. Dönem sınavı, Temel Bilimler ve Klinik Bilimler testlerinden oluşacak olup, adaylara 120 soru için 150 dakika süre verilecek. Bu sınavlara toplam 7 bin 892 aday katılacak. Ayrıca, sınavlarda görev alacak bin 174 kişi, güvenlik dahil olmak üzere sınavların sorunsuz şekilde tamamlanmasını sağlayacak. DUS 2. Dönem sınavında ek süre alacak adaylara 30 dakika ilave süre verilecek.

Sınav günü kimlik kartını kaybeden ya da kimliğinde kimlik numarası veya fotoğrafı bulunmayan adaylar için il nüfus müdürlükleri açık tutulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri