Otizmli çocuğa şiddet iddiası: 'Bakımevi değil korku evi'

Büyükçekmece’deki özel bir bakım merkezinde yatan 7 yaşındaki otizmli Bahar B.’ye şiddet uygulandığı iddiasıyla sosyal medyada yayılan görüntüler büyük tepki çekti.

Olayın 15 Eylül Pazar günü yaşandığı belirtilirken, bakım personeli B.Y. ve sağlık personeli G.B.T.’nin Bahar B.’yi ellerini ve ayaklarını bağlayarak sakinleştirmeye çalıştıkları öne sürüldü. Bakımevi çalışanlarından F.B.’nin, bu anları cep telefonuyla kaydedip sosyal medyada paylaştığı iddia edildi.

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilgili bakım merkezi hakkında inceleme başlattığını duyurdu. Bahar B.’nin ailesi de kurum hakkında suç duyurusunda bulundu.

AİLEDEN SERT TEPKİ

Bahar B.’nin annesi Nurcan B., kızının yaklaşık bir yıldır bakım merkezinde kaldığını ve görüntüleri izlediğinde şok yaşadığını ifade etti. Nurcan B., "Bakımevi değil, korku evi. Allah'ından bulsunlar," diyerek tepki gösterdi. Kızının otizmli, epilepsi hastası ve işitme engelli olduğunu belirten anne, maddi imkansızlıklar nedeniyle kızına evde bakamadığını dile getirdi.

Bahar B.’nin kuzeni Dilan B., kurum hakkında daha önce de şikayette bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Dilan B., "Şüphelerimizi önce kurumla paylaştık, bir sonuç alamayınca yetkili mercilere başvurduk," diye konuştu.

BAKIMEVİ SAVUNMA YAPTI

Olayla ilgili açıklama yapan bakımevinin avukatı Beytullah Durmaz, 19 saniyelik videoda bakım personelinin, Bahar B.’nin kendisine zarar vermesini önlemeye çalıştığını savundu. Durmaz, videonun manipüle edildiğini iddia etti.

GEÇMİŞTE DE SKANDALLAR YAŞANMIŞTI

Aynı bakımevi, geçen yıl 17 yaşındaki Hüseyin Timuçin’in ölümüne dair çıkan haberlerle de gündeme gelmişti. Sosyal medyada Timuçin’in açlıktan öldüğü öne sürülmüştü. Bakımevinin avukatı Durmaz, bu iddiaların asılsız olduğunu savunarak, Timuçin’in sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri