Yarın yapılacak olan LGS sınavına binlerce öğrenci katılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenecek merkezi sınavı, yarın yapılacak.

LGS'ye 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu. Sınav, Türkiye genelinde 973 sınav merkezinde, 3 bin 891 okulda ve 62 bin 663 salonda yapılacak. Yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okulda ve 35 salonda sınav gerçekleştirilecek.

Özel durumu bulunan 187 öğrenci, evde veya hastanede sınava girecek. Görme engelli 82 öğrenci ve az gören 292 öğrenci için de gerekli tedbirler alındı.

LGS merkezi sınavına katılım isteğe bağlı olacak. Sınava katılmayan öğrenciler, yerel yerleştirme yöntemiyle liselere yerleştirilecek.

Sınav içeriğinde, sınav sürelerinde ve soruların dağılımında herhangi bir değişiklik yapılmayacak, geçen yılki gibi aynı içerik kullanılacak. Geçen yıl Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle sadece birinci dönem konularından soru sorulmuşken, bu yıl 8. sınıf sınav tarihine kadar işlenen tüm konular sınav kapsamında olacak.

ÖĞRENCİLER EN GEÇ SAAT 09.00'DA SINAV BİNASINDA OLACAK

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrencilerin en geç saat 09.00'da sınav binalarında hazır bulunmaları gerekiyor. Öğrencilerin sınava gelirken yanlarında fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi, en az iki koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmaları gerekiyor.

SINAV İKİ OTURUM HALİNDE YAPILACAK

Merkezi sınavın birinci oturumu saat 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak. İki oturum halinde yapılacak sınavda, toplam 90 çoktan seçmeli soru sorulacak ve sınav aynı gün tamamlanacak. Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. Bu oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil soruları yer alacak.

İkinci oturumda ise 40 soruluk sayısal alan yer alacak ve öğrencilere 80 dakika süre verilecek. Bu oturumda matematik ve fen bilimleri derslerinden sorular sorulacak.

Sınav puanı hesaplanırken, her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak belirlenecek.

Öğrenciler sınava, fotoğraflı giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgeleri ile alınacak.

SONUÇLAR 28 HAZİRAN'DA AÇIKLANACAK

Sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte liselere yerleştirme süreci başlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri