Yıldırım Kaya'dan MEB'e 'Cami tepkisi'

27. Dönem CHP Ankara Milletvekili ve Eğitim Sen Kurucu Genel Başkanı Yıldırım Kaya, İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün okullara gönderdiği yazıya dikkati çekerek "Öğretmenlere hizmet içi eğitimin camilerde verilmesi hangi aklın ürünü?" diye sordu.

İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara gönderdiği yazıda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine yönelik 23-27 Eylül tarih aralığında, PC, drama, masal anlatımı, oyun ve müzik alanında hizmet içi eğitimini, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi ve Kültür Merkezinde yapacağını duyurdu. Eğitim Sen Kurucu Genel Başkanı Yıldırım Kaya, ilçe milli eğitim müdürlüğünün hizmet içi eğitimin camide verilmesi kararını eleştirdi.

Kaya, “İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin konferans salonları dururken, okulların konferans ve toplantı salonları dururken öğretmenlere hizmet içi eğitimin camide verilmesi hangi aklın ürünüdür?" diye soru yöneltti.

“MEB’İN TELEFON YASAĞINI BİLİMSELLİKTEN UZAK”

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürünün de öğretmenlerin cep telefonuyla derse girmelerini yasaklaması üzerinde de değerlendirmede bulunan Kaya, “Akıllı tahtalar cep telefonuyla açılıyor, kitapların kare kodu cep telefonuyla okunuyor... Bilimden bu kadar uzak insanların okullarda yönetici olması ne acı!” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri