YKS 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS 2024 sonuçları sorgulama ekranı!

YKS sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kala gözler ÖYSM'den gelen açıklamaya çevrildi. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları nasıl öğrenilecek? YKS sonuçları sorgulama ekranı! İşte tüm detaylar...

Bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na 3 milyon aday katıldı. YKS sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kala adaylar ÖSYM'den gelecek açıklamayı dört gözle bekliyor. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları nasıl sorgulanacak? YKS 2024 sorgulama ekranı! İşte detaylar...

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin resmi sitesinde yer alan sınav takvimine göre, 8-9 Haziran tarihinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak.

YKS SONUÇLARI NEREDEN SORGULANABİLİR?

Yükseköğretim Kurumları sınavı sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinden (https://sonuc.osym.gov.tr/) sorgulanabilir. Adayların sisteme Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile giriş yapmaları gerekmektedir.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN?

2024 YKS sonuçlarının açıklanması ile binlerce öğrenci için üniversite tercih dönemi başlayacak. Öğrenciler YKS sonuçlarına göre üniversite tercihlerini yapacaklar.

ÖSYM'nin tercih takvimi ise henüz açıklanmadı. 2023 senesi tercih dönemi baz alındığında, YKS sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanmış ve tercih işlemleri 27 Temmuz'da başlatılmıştı. Bu yılda benzer bir sürecin izleneceği tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri