YKS tercih sonuçları açıklanıyor! 2024 üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri 4 Ağustos 2024 tarihinde sona erdi. Tercih yapan üniversite öğrencilerinin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Peki YKS 2024 ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları için heyecan dorukta. 4 Ağustos'ta sona eren tercih işlemlerinin ardından üniversite adayları, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Milyonlarca aday, "YKS tercih sonuçları açıklandı" duyurusunun gelmesini bekliyor.

EN GEÇ YARINA KADAR AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları 19 Ağustos'ta açıklanmıştı. Bu yıl da benzer bir tarihte sonuçların açıklanması bekleniyor. 2023'te olduğu gibi, bu yıl da tercih sonuçlarının 14 Ağustos'a kadar açıklanması öngörülüyor. Ancak kesin tarih için resmi duyuruyu beklemek gerekiyor.

BUGÜN SONUÇLAR AÇIKLANACAK MI?

YKS sonuçlarının bugün açıklanacağına dair resmi bir bilgi bulunmuyor. Ancak sonuçlar her an açıklanabilir, bu nedenle adayların ÖSYM'nin sonuç sayfasını sürekli olarak takip etmeleri öneriliyor.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile öğrenilebilecek. Adaylara Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve postalama yapılmayacak; sonuçlar sadece çevrimiçi olarak erişilebilecek.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ

YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alınacak. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek ve ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için yapılacak ek yerleştirmeye, yerleştirilen adaylar başvuramayacak.

EĞİTİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri