YÖK Başkanı Özvar'dan genç nüfus uyarısı: Üniversite kayıtları azalabilir

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, genç nüfus oranında yaşanan azalma nedeniyle gelecekte üniversite kayıtlarının azalabileceğini söyledi. Özvar, bu durumun üniversiteler için sürdürülebilirlik açısından sorunlar yaratabileceğini belirtti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, '2030'a Doğru Yükseköğretim Vizyonu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Gazi Üniversitesi Rektörlük Binası Yeni Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Özvar, genç nüfus oranında yaşanan azalmaya dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Erol Özvar, genç nüfus oranında yaşanacak azalmayla birlikte gelecekte üniversite kayıtlarının düşebileceğini ifade etti. Özvar, bu durumun bazı üniversiteler için sürdürebilirlik sorunları çıkarabileceğine değindi.

Özvar, "Nüfusa bağlı olarak azalabilecek erişim talebine yönelik olarak üniversitelerimizin ve ilgili devlet birimlerinin gündeminde uluslararası öğrenci hareketliliğinden daha fazla pay almak olmalıdır" ifadelerini kullandı.

YABANCI ÖĞRENCİ SAYISINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Dünya genelinde başka bir ülkede eğitim gören öğrenci sayısının 2022 itibariyle 6,3 milyona ulaştığını belirten Özvar, 2025 yılında bu sayının 8 milyona çıkmasının beklendiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri