7 bin liranın üzerindeki alışverişlere banka zorunluluğu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 bin liranın üzerindeki tahsilat ve ödeme işlemlerinin banka veya aracı finansal kurumlar aracılığıyla yapılmasını zorunlu hale getiren bir genel tebliğ yayımladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, bu tutarın üzerindeki her türlü işlemin belirtilen kanallar üzerinden gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Tebliğde, mükellef olmayanların da 7 bin liralık alımlarını aracı finansal kurumlar üzerinden yapmaları gerektiği belirtildi. Tevsik zorunluluğuna uymayan taraflara ayrı ceza uygulanacağı ifade edildi. Ödeme işleminin, tahsilatı yapanın hesabına aracı kurumların şubelerine gidilerek ve işleme ait açıklamalar verilerek yapılması durumunda tevsik zorunluluğuna uyulmuş sayılacak.

Banka hesabı veya kredi kartı olmayan kişilerin, mal veya hizmet bedelini satıcının hesabının bulunduğu bankanın bir şubesine giderek, işleme dair açıklamalar yaparak ve karşılığında banka dekontu alarak ödemeleri durumunda, tevsik zorunluluğuna uyulmuş kabul edilecek. Ancak, banka hesabı veya kredi kartı olmayan bir kişi elden ödeme yapar ve satıcı bu parayı kendi hesabına yatırırsa, bu durumda tevsik zorunluluğu ihlal edilmiş olacak ve hem alıcıya hem de satıcıya ceza uygulanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri