Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak?

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında PTT üzerinden yapılan 'Aile destek ödemeleri'nin ne zaman hesaplara yatacağını sorgulamaya devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hesaplara yatırılan 'aile destek ödemeleri'nin, eylül ayında ne zaman yatacağı Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından duyuruldu. Peki, eylül ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?

Eylül ayı aile destek ödemeleri için tarih araştırmaları sürmeye devam ediyor. İhtiyaç sahibi birçok vatandaşın hesabına, her ayın belirli tarihlerinde yatırılan ödemeler için tarih duyuruldu. Peki, eylül ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemelerin 12 Eylül itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıkladı. Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, programın başlangıcından bu yana hanelere sağlanan destek tutarının 48,1 milyar lirayı aştığını belirtti.

Türkiye Aile Destek Programı ile hanelere önemli destek sağladıklarını belirten Göktaş, program kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere bu ay 4,3 milyar lira destek vereceklerini kaydetti.

Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği'nin, Ekim 2022'de Türkiye Aile Destek Programı'na eklendiğini hatırlatan Mahinur Özdemir Göktaş, "Desteğimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıyoruz. Çocuk desteği kapsamında hanelerimize ilave destek sağlıyoruz. Elektrik tüketim desteğimizle de hanelerimize ödeme yapıyoruz." ifadelerine yer verdi.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre belirleniyor. Bakanlığın açıkladığı ödeme tutarları şu şekilde:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Vatandaşlar, ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabiliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri