Aile destek ödemesi ne zaman verilecek? Aile destek ödemesi bayramdan önce verilir mi?

Aile destek ödemesi ne zaman verilecek? Aile destek ödemesi bayramdan önce verilir mi? İşte detaylar…

Aile destek ödemesinin ne zaman verileceği merak konusu oldu. Peki, Aile destek ödemesi ne zaman verilecek? Aile destek ödemesi bayramdan önce verilir mi? Detaylar haberimizde…

ÖDEME SORGULAMALARI E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Vatandaşlar haziran ayı Aile Destek Programı ödeme sorgulamalarını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4,5 milyar TL ödeme yaptıklarını bildirdi. Türkiye Aile Destek Programı'ndan 3,5 milyon hanenin yararlandığını ve hanelere gelirlerine göre 850 TL – 1.250 TL arasında sağlanıyor. Aile destek programı, bakanlık tarafından yapılan son açıklamaya göre Temmuz ayına kadar devam edecek. Aile destek programının uzatılacağı hakkında henüz bir bilgi paylaşılmadı.

HANELERE SAĞLANAN DESTEK TUTARI 35 MİLYAR LİRAYI AŞTI

Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak yapılmaktadır. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler hakkında açıklama yapan Bakan Göktaş, "Programımızın başlangıcından bu yana hanelerimize sağladığımız destek tutarı 35 milyar lirayı aştı" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri