AK Parti'den enflasyon açıklaması: ''Işık göründü''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de parasal sıkılaşma döneminin ardından Ekim ayı itibariyle üretim ve yatırımların hızla artacağı bir üretim seferberliğinin başlayacağını duyurdu.

Zeybekci, Zonguldak’ta gerçekleştirilen Türkiye Buluşmaları programında iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek, ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu.

"IŞIK GÖRÜNDÜ"

Zeybekci, Türkiye'nin son yıllarda zorlu bir ekonomik süreçten geçtiğini belirterek, "Artık dünyada ve Türkiye’de ekonominin farklı bir evreye girdiğini görüyoruz. Parasal sıkılaşma dönemi sona ererken, talepteki daralma yerini genişlemeye bırakacak. Türkiye, enflasyon ve ekonomik durgunlukla mücadelede doğru adımlar atmıştır ve bu adımların etkisini Ekim ayından itibaren görmeye başlayacağız" dedi.

PARASAL SIKILAŞMADAN ÜRETİM SEFERBERLİĞİNE

Enflasyonla mücadelede parasal sıkılaşmanın bir önlem olduğunu ifade eden Zeybekci, bu sürecin yalnızca geçici bir çözüm olduğunu belirtti. "Talebi geçici olarak baskılamanın ardından enflasyonla kalıcı mücadele için üretimi artırmak şarttır" diyen Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Ekim ayında üretim ve yatırımların hızlanacağı bir seferberlik başlatılacağını açıkladı. Gıda enflasyonunu da dikkate alan Zeybekci, özellikle tarım ve gıda sektöründe hızlı sonuç alacak adımlar atılacağını ifade etti.

2026'DA KARBON NÖTR HEDEFİ

Zeybekci, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı olarak sürdürülebilirlik çalışmalarına da önem verdiklerini belirtti. 2026 yılından itibaren Avrupa başta olmak üzere karbon nötr ve karbon sıfır uygulamalarının küresel ticarette önemli bir yer tutacağını vurgulayan Zeybekci, Türkiye’nin bu sürece hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Sürdürülebilirliğin, bugünün ihtiyaçlarını gelecek nesillerin imkanlarını tüketmeden karşılamayı amaçladığını belirten Zeybekci, bu konuda önemli çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.

EKONOMİ POLİTİKALARINDA KALICI DEĞİŞİM

Zeybekci, Türkiye’nin Mayıs 2023 seçimleri sonrasında uluslararası standartlarda kabul görmüş ekonomi politikalarına döndüğünü ifade ederek, bu programdan taviz verilmeyeceğini vurguladı. "Üretim ve yatırımlarla desteklenen bu program sayesinde enflasyonla kalıcı bir mücadele vereceğiz" diyen Zeybekci, 2024 yılı sonlarına doğru enflasyonun %20 seviyelerine inmesinin hedeflendiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri