Alt rütbedeki askerler emekli olduktan sonra geçinemiyor!

OYAD Başkanı Ömer Öztürk, subay, astsubay, uzman jandarma, uzman çavuş ve sivil memurların emekli olduktan sonra ekonomik olarak zorlandıklarını söyledi. Öztürk, “Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) üyelerinden oluşan emekliler, OYAK’taki mevcut sistemden ve işleyişten memnun değiller. Hak ettikleri ücretin kâr payının verilmediğini düşünüyorlar. Yeteri kadar temsil edilmediğimizi düşünüyoruz.” dedi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ordu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (OYAD) Genel Başkanı Ömer Öztürk, anadolugazete.com.tr’ye, subay, astsubay, uzman jandarma, uzman çavuş gibi emekli olan askeri personellerinin sorunları anlattı.

OYAD’ın 2021 yılında kurulduğunu belirten Öztürk, derneğin 3 bin üyesi olduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) görev yaptıktan sonra emekli olan general, subay, astsubay, uzman jandarma, uzman çavuş ve sivil memurların derneğin üyesi olduğunu ifade eden Öztürk, askeri personellerin emekli olduktan sonra zor şartlar altında yaşadığına dikkati çekti.

Ömer Öztürk, emekli olan askeri personellerin en büyük sorununa ilişkin, şunları söyledi:

“Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) çalışan askeri personelleri mesleğe başladıkları zaman Ordu Yardımlaşma Kurumuna (OYAK) maaşlarının yüzde 10 oranında aidat olarak veriyor. Emekli olduktan sonra da bu aidatlarını isterse askeri emekli personel toplu bir şekilde alabiliyor ya da OYAK üyeliği devam ediyor. OYAK üyelerinden oluşan emekliler, OYAK’taki mevcut sistemden ve işleyişten memnun değiller. Hak ettikleri ücretin kâr payının verilmediğini düşünüyorlar. Yeteri kadar temsil edilmediğimizi düşünüyoruz. Daha iyi ve güçlü OYAK olması için OYAD olarak, her türlü katkıyı verebiliriz.”

EMEKLİ OLAN ASKERİ PERSONELLER ZOR DURUMDA!

Askeri personellerin çok zor şartlar altında çalıştıklarına değinen Öztürk, yaşadığımız derin ekonomik krizde emekli olan askeri personellerin zor durumda olduğunu kaydetti.

Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti:

“Askeri personeller ekonomik ve sosyal olarak göz ardı edilen bir kitle. Askeri personeller emekli olduktan sonra maaşları yarı yarıya düşüyor. Asgari ücret 17 bin 2 lira oldu. Üniversite mezunuyum. Astsubay olarak askeriyeden emekli oldum. 28 yıl askeri personel olarak görev yaptım. Benim maaşım 14 bin 134 lira. 28 yıl askeri kuvvetlere hizmet ettim. Askeri personeller emekli olduktan sonra ek işler yapıyor. Öyle evini geçindiriyor. Ben emekli olduktan sonra güvenlik müdürlüğü yaptım. Emekli olduktan sonra pazarda çalışan askeri personel var.”

ALT RÜTBEDEKİ ASKERLER EMEKLİ OLDUKTAN SONRA GEÇİNEMİYOR!

Subay, astsubay, uzman jandarma, uzman çavuş ve sivil memurların emekli olduktan sonra ekonomik olarak zorlandıklarını belirten Öztürk, "Emekli olduktan sonra alt rütbedeki askeri personeller ve sivil memurlar ikinci bir işte çalışmak durumunda kalıyor. Şunu da belirtmek gerekiyor: Sadece bu yaşadığımız ekonomik krizle alakalı değil, yıllardır böyle bir sorun var.” dedi.

Ömer Öztürk, geçtiğimiz günlerde Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki hain saldırıda şehit olan Mehmetçiklere Allah’tan rahmet, ailelerine, kahraman Türk ordusuna ve millete başsağlığı diledi. Öztürk, “Askerlerimiz bizim canımız, ciğerimiz. Kahraman Türk askerleri, ülkemizi savunmak için çok zor şartlar altında görev yapıyorlar.” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri