Ankara'da asgari ücret zammı için konuşulan rakam belli oldu

Yeni yıla yaklaşık 2 aylık bir süre kalmasıyla birlikte asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı konuşulmaya başlandı. Ankara kulislerinde maaş zammı için konuşulan oran belli oldu. İşte detaylar...

Milyonlarca çalışanı ve dolaylı olarak herkesi yakından ilgilendiren asgari ücret zammı için süreç aralık ayında başlayacak. Asgari ücret tespit komisyonu, yeni yılda geçerli olacak maaşları belirlemek için aralık ayının ilk haftasında toplanacak.

Yılbaşına yaklaşık 2 aylık bir süre kalmasıyla birlikte asgari ücretin kaç lira olacağı merak konusu oldu. 17 bin 2 lira olan asgari ücrete yapılacak zam için oranlar konuşulmaya başlandı.

"22 BİN LİRA DOLAYINDA BELİRLENECEK"

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, Ankara'da konuşulan zam oranını ve yeni asgari ücretin miktarını yazdı. Aktaş, "Ankara’da konuşulan oran yüzde 17.5 değil, onu belirtelim. Tabii ki kesin bir bilgi olarak aktarma şansına sahip değilim ama artış oranının yüzde 30 dolayında olabileceği ifade ediliyor. Bu da 2025 yılında asgari ücretin 22 bin lira dolayında belirleneceği anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri