Ankara'da çiçek almaya çift maaş lazım!

Yüksek enflasyon, hammadde, kira, elektrik, işçi giderleri gibi birçok kaleme gelen zam birçok ürünün fiyatının değişmesine neden oldu. Bu ürünlerden biri de çiçek… Bir buket çiçek almak için bu yıl 1000 liranın gözden çıkarılması gerekiyor.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Gül, orkide, karanfil, lilyum, kazablanka ve çeşitli saksılı ürünler her zaman ilgi görüyor. Özellikle Türkiye’de Babalar Günü, Anneler Günü, Sevgililer Günü ve diğer özel günlerde çiçeğe rağbet artıyor. Ancak son yıllarda özel günlerde de Başkentli çiçekçiler istediği satışı yapamamaktan dert yanıyor.

Yüksek enflasyon, hammadde, kira, elektrik, işçi giderleri gibi birçok kaleme gelen zam esnafı olumsuz etkiledi. Artan maliyetler yüzünden esnaf çiçeğe zam yaptı.

ÇİÇEK FİYATLARI UÇTU!

Gülün tanesi 150 lira. Karanfillerin demetleri 150, papatyaların 200 liradan başlıyor. Bir buket çiçek almak için bu yıl 1000 liranın gözden çıkarılması gerekiyor. Limon çiçeğinin fiyatı ise 2 bin liraya ulaştı.

Uzun yıllardır mevsimlik çiçek ve bitkilerini uygun fiyatlarla Başkentlilerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi ANFA Bitki Evi gelen yoğun talep nedeniyle kentin farklı noktalarında da hizmet veriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Çukurambar'da açtığı bitki evinde Başkentlilere zengin çeşitlilik ve piyasaya göre uygun fiyatlı hizmet sunuyor. Ancak Bitki Evi’ne giden vatandaşlar da hayal kırıklığına uğruyor.

Alım gücünün düşmesi sebebiyle vatandaşlar çiçek almayı geçin, mutfak masraflarını zor karşılıyor. Ekonomik olarak zor günler yaşayan vatandaşlar, "Çiçek almak için bile çift maaş gerekiyor!" diyerek piyasanın durumunu özetliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri