Ankara'daki pastaneler fiyat listesi zorunluluğuna uyuyor mu?

Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Odası Başkanı Mustafa Kahveci, pastane dükkanların da masaların üzerinde menü bulunduğunu, cam mekanın üzerinde ise ürünün fiyatını yazan etiketin olduğunu söyledi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de 19 Aralık 2023’te tarihinde yayımlandı. İşletmelere 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçiş süreci tanınmıştı.

Yönetmeliğe göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir, okunabilir şekilde asılacak, takılacak veya konulacak.

Ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde ise iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne fiyat tarifesi yer alması gerekiyor. Ankara’da birçok işletme fiyat tarifesi kapılarının önüne koyuyor. Ancak koymayan işletmeler de bulunuyor.

Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Odası Başkanı Mustafa Kahveci, Ankara’da odaya kayıtlı bin 100 pastanecinin fiyat tarifesine uyduğunu söyledi.

Kahveci, “Bizim pastane dükkanlarında masaların üzerinde menü bulunur. Yiyecek ve içeceklerin fiyatı yazar. Ayrıca bizim cam reyonumuzda yaş pasta, kuru pastanın da fiyatı yazıyor. Vatandaş pastaneye girdiği zaman yaş pastanın ne kadar olduğunu bilir. Pastaneciler için çıkan yönetmelik bir sorun teşkil etmiyor. Aksine sevindik. Tüketicileri korumak için önemli bir adım.” dedi.

Oda Başkanı Kahveci, pastane dükkanların da masaların üzerinde menü bulunduğunu, cam mekanın üzerinde ürünün fiyatını yazan etiketin olduğunu vurguladı.

Mustafa Kahveci, fiyat tarifesine ilişkin şöyle konuştu:

“Oda olarak, ürünlerin fiyat tarifesini belirliyoruz. Odaya kayıtlı esnaf ürünün fiyat tarifesine uymak zorunda. Örneğin 4 kişilik yaş pastanın üst limit fiyatı 500 lira diyelim. Pastaneci 4 kişilik pastayı 500 liraya da satabilir, 300 liraya da satabilir ancak 501 liraya satamaz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri