Asgari ücret zammı netleşmeye başladı! Açıklamalar art arda geldi...

Asgari ücret zammı ile ilgili meraklı bekleyiş sürerken açıklamalar durmak bilmiyor. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'in yanı sıra CHP sözcüsü Faik Öztrak'tan ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan da açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki AK Parti MKYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücret ve yüksek kiralarla ilgili şikayetler üzerine konuştu. Çelik, asgari ücretin ne zaman belirleneceğine dair de açıklamada bulundu.

''CUMHURBAŞKANIMIZ HAYIRLI İŞLERDE ACELE EDİLMESİ TARAFTARI''

Asgari ücret hakkında konuşan Çelik, "Asgari ücret komisyonu 3. kez toplanacak. Komisyonun toplantısına saygı duymamız gerekiyor. O toplantıdan çıkacak karara göre büyük ihtimalle o tarihte rakam ortaya çıkacaktır. Cumhurbaşkanımız hayırlı işlerde acele edilmesi taraftarı. Sonuç önüne geldiğinde ivedilikle açıklanacaktır" ifadelerini kullandı.

Pandemiden sonra hızla artarak devam eden kira problemi hakkında konuşan Çelik, "Vatandaşlarımızın kiralarla ilgili olarak bize ilettikleri bütün şikayetleri yakından takip ediyoruz. Bu konudaki mücadelemizi ivmesini artırıp etkisini genişleterek devam ettireceğiz" diye konuştu.

EN AZ 15 BİN TL

Milyonlarca kişinin sabırsızlıkla beklediği asgari ücret zammı merak edilirken, CHP kanadından beklenilen rakam açıklandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı açıklama, asgari ücret beklentilerini duyurdu.

Asgari ücrette alım gücünün önemli olduğuna vurgu yapan Öztrak, CHP olarak bekledikleri rakamı söyledi.

Öztrak, "CHP olarak asgari ücretin en az 15 bin TL olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

DİSK GENEL BAŞANI ARZU ÇERKEZOĞLU: EN AZ 17 BİN TL...

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin en az 17 bin lira seviyesinde olması gerektiğini söyleyerek, işçi sınıfının sendikalaşma ve grev gibi haklarının kullanımının önündeki engellerin kalkması gerektiğinin altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri